В Разград приемат заявления за подпомагане от общинския ин витро фонд

1954
В Разград приемат заявления за подпомагане от общинския ин витро фонд
Снимка: Gettyimages

От днес започва приемът на заявления за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от общинския фонд инвитро в Разград, съобщиха от местната управа.

Документите ще се приемат в деловодството на общината до 25 ноември. Първото заседание на комисията ще се проведе на 30 март, а при наличие на подадени документи за финансиране, заседанията ще се провеждат в края на всеки календарен месец.

Стартира приемът на документи за финансиране на ин витро на двойки от Асеновград

Стартира приемът на документи на кандидати за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица...

Право на тази помощ имат двойки, в които поне единият партньор е жител на община Разград през последните три години. Кандидатите трябва да нямат задължения към общината, да са здравно осигурени, да не са осъждани или поставени под запрещение и да е налице доказан стерилитет. Сред изискванията е също жените, кандидатстващи за финансиране по програмата, да не са навършили 43 години, пише Topnovini.bg.

Съгласно приетия от Общинския съвет правилник, средствата за финансово подпомагане на заявителите са в размер на реално направените разходи, но не повече от 2 500 лева на семейство или двойка.

Бюджетът на общинския фонд инвитро и през тази година е в размер на 50 000 лева. Сумата е предназначена освен за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми и за лица, които се нуждаят от еднократна помощ за лечение.

От стартирането на общинската програма през 2012 година до края на миналата година за финансиране са кандидатствали 18 семейства, одобрените за финансова помощ двойки са 16, а общия размер на изплатените суми е 29 430 лв.

Първото бебе от фонд "Ин витро" се роди в Ивайловград

Първото бебе, родено с Ин витро процедура, спонсорирано от Община Ивайловград, се роди, съобщават от кметството. В бюджета на общината ...

През 2015 година одобрените семейства от общината за финансово подпомагане за лечение с методите на Асистираните репродуктивни технологии са десет. От тях девет са получили финансиране, след представени разходо-оправдателни документи за извършени процедури.

Размерът на изплатените средства за миналата година е 17 187,75 лева. Добрата новина е, че през 2015 година на семейство, което е финансирано от общинския фонд през 2014 година им се родило момиченце.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Разград