Образувано е досъдебно производство за противозаконна дейност в джамия в Разград

4040
Образувано е досъдебно производство за противозаконна дейност в джамия в Разград
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура в Разград образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител, организирал и ръководил противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културното наследство – джамията „Макбул Ибрахим паша” в града, в периода от края на юли до 5 август 2015 год.

Деянието е извършено в нарушение на Закона за културното наследство и се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от две до десет хиляди лева.

Дежурни прокурори ще приемат сигнали за нарушения по време на изборите в Разградско

Във връзка с провеждането на местни избори и референдум на 25 октомври със своя заповед окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов опр...

На 6 август тази година по сигнал на община Разград за нерегламентиран ремонт в джамията Окръжна прокуратура в Разград разпореди проверка. Общински служители установиха на място, че в третата по големина джамия на Балканския полуостров, която е включена в каталога на ЮНЕСКО, строителни работници без разрешение и необходимата документация ремонтират отвътре сградата, паметник на културата.

В момента на проверката работниците полагат циментова замазка на пода и е изградено частично скеле. По обясненията им те са наети от лице от Дулово.

През юли, районният мюфтия Мехмед Аля изрази недоволството и възраженията на мюсюлманите от града срещу строежа около джамията, тъй като според тях за обектите от културно историческото наследство, наблюдавани от ЮНЕСКО, е необходимо специално разрешение от Министерството на културата.

 

Правителството назначи нов областен управител на Разград

Правителството назначи Галина Георгиева-Маринова за областен управител на Разград, съобщиха от правителствената пресслужба. Георгиева-...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com