Дежурни прокурори ще приемат сигнали за нарушения по време на изборите в Разградско

4383
Дежурни прокурори ще приемат сигнали за нарушения по време на изборите в Разградско
Снимка: Gettyimages.com

Във връзка с провеждането на местни избори и референдум на 25 октомври със своя заповед окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов определи дежурни прокурори и съдебни служители, съобщават от съдебната институция.

Дежурни ще има в Окръжната прокуратура в Разград и трите районни прокуратури - Разград, Кубрат и Исперих. Имената, телефоните и електронните адреси за връзка с тях са публикувани на интернет страницата на окръжната прокуратура, информира Topnovini.bg.

Симеонов: Този Изборен кодекс ще действа само на тези избори

Предстоят промени в Изборния кодекс. Това заяви председателят на партията и народен представител от НФСБ Валери Симеонов, който бе спец...

Дежурствата на прокурорите ще се осъществява в служебните им кабинети, до които ще бъде осигурен достъп на гражданите, както и възможност да подават сигнали и жалби от компетентност на съответната прокуратура.

В предизборния ден, на 24 октомври, дежурството им ще бъде от 8.30 до 18 часа, а в самия ден на вота, на 25 октомври то ще започне с началото на изборния ден и ще приключи един час след обявяване на края му.

До 16 октомври районните прокурори на Разград, Исперих и Кубрат трябва да организират обучение на всички разследващи полицаи и служители на МВР и ДАНС, които ще дежурят на 24 и 25 октомври и на 31 октомври и 1 ноември, в случай на втори тур на изборите ще преминат през обучение.

Обучението ще се проведе в съответната районна прокуратура, като се разяснят правните и практически въпроси, във връзка с организацията на работа и контрол при провеждането на предстоящите избори, се посочва още в заповедта на окръжния прокурор.

Партия се отказа от участие в изборите в Павел баня

Заличена е регистрацията на Политическа партия „Движение Демократично Действие – Д3” за участие в изборите за общинс...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com