ДПС се оправдава за побой в Исперих с "мюсюлманското вероизповедание"

9036
ДПС се оправдава за побой в Исперих с "мюсюлманското вероизповедание"
Снимка: БГНЕС

Двамата обвинени за лека телесна повреда заради побой над кандидата за кмет от „Обединена България” Анифе Мехмед - 30-годишния Метин Тахир и 40-годишния Бейхан Мехмед от село Яким Груево, са били изпратени от ДПС. Това потвърди Адил Решидов, местен координатор на движението в Исперих пред bTV.

От думите на депутата от ДПС и бивш социален министър Хасан Адемов стана ясно, че има спор за офиса, в който Тахир и Мехмед тръгнали да разлепят плакати на Движението. Имотът е на Главното мюфтийство и Адемов показа договор за наем, но не уточни сумата. От думите на Адемов излезе, че битата кандидат-кметица е сключила договор с джамийско настоятелство, което било неправилно и „не по устава на мюсюлманското вероизповедание”. Адемов каза, че Мехмед е сключила договор с настоятелството, след като му е секретар – сключила е договор сама със себе си, добави той. Бившият социален министър каза още, че Мехмед е била предупредена да напусне още преди „инцидента на 8-ми октомври” и тогава „разиграла сюжет”. Това е самоуправство, подчерта Адемов.

Дарителите за местните избори - малко на брой, поне официално

Постната кампания за местните избори явно влияе и на дарителите или поне така излиза от електронния регистър на Сметната палата. Там, д...

Същевременно Анифе Мехмед, която преставлява партията на Илияна Раева, заяви, че е била извлечена навън, дърпана за дрехите и косите. Не можем да говорим за такива неща, това само компетентните органи могат да кажат, подчерта Адемов. Тук има политически интерес, сигурен е той. Медицинските се преценяват от съответните органи, не от журналисти и депутати, заяви народният представител. Той се оплака, че отговорните органи не са се произнесли за „самоуправството”.

Адемов беше питан и дали целият скандал не е заради издигнат кандидат-кмет - Бейсим Шукри, който е стрелял срещу горски лесничей. Засега там повдигнато обвинение няма.

Именно в Исперих ДПС откри кампанията си, с песента за Райна Княгиня, която беше изпълнена и на турски, с друг текст, като турска народен песен. Адемов отрече преди този случай да е чувал песента за Райме – само за Райна Княгиня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Разград